Compilatiefilm maken

Compilatievideo

Een compilatiefilm bestaat voor het grootste deel uit archiefmateriaal dat al eens eerder werd uitgebracht, maar dat voor de compilatiefilm in een nieuwe volgorde is gemonteerd. Een compilatiefilm maken gebeurt steeds meer in de voetbalwereld om spelers bij een nieuwe club onder te brengen. En nog steeds zijn er clubs die zich laten inpakken door zo’n compilatiefilm.

Spelers hebben geen geheimen meer

Waarom de voetbalwereld? Als het contract van een speler afloopt, moet er een nieuwe club gevonden worden. Dat valt niet altijd mee. En dus gaan de zaakwaarnemers van de spelers met beelden aan de slag om de speler naar een nieuwe club te duwen. Van een speler die in Nederland speelt en die graag naar een andere Nederlandse club wil wordt vaak geen compilatiefilm gemaakt. Die spelers hebben namelijk geen geheimen meer nu alles op de televisie uitgezonden wordt. Een compilatiefilm maken gebeurt vooral als een speler naar het buitenland wil, of een buitenlandse speler naar Nederland wil.

Muziekje onder de beelden laten zetten

Stel een speler uit Afrika wil naar een Nederlandse club. De zaakwaarnemer- die heeft vaak zelf ook financiële belangen- laat dan niet zelden en compilatiefilm maken. Hij verzamelt oude beelden met daarop alleen maar hoogtepunten en waarop te zien is dat de speler scoort of een goede actie maakt. En zo ontstaat vanzelf een filmpje met alleen maar hoogtepunten, doelpunten en mooie acties. Krijgt een technisch directeur die beelden onder ogen, dan is de eerste indruk vaak zeer positief. Minutenlang kijkt hij naar hoogtepunten van de speler. Door een professioneel bedrijf is er ook nog eens een goed muziekje onder de beelden gezet en de club in Nederland zal al snel onder de indruk zijn. Het wordt dan gebruikt als een promotie video.

Van een matige speler zomaar een heel goede speler maken

Een compilatie laten maken kan een matige speler zomaar een heel goede speler laten lijken en zomaar een droom contract opleveren. Nog steeds zijn er clubs die besluiten op basis van alleen een filmpje een speler te kopen, zeker als er sprake is van tijdsdruk en een club nog zeker een speler (een spits bijvoorbeeld) moet kopen. In dat geval heeft het laten maken van een compilatiefilm van een matige speler een heel goede speler gemaakt. Een sprookje dus, dat echter eenmaal in Nederland snel is doorgeprikt als blijkt dat de speler er in werkelijkheid niets van kan. Een compilatiefilm laten maken kan dus heel interessant zijn, zeker in de opportunistische voetballerij.

data analyse

Data Analyse

Het eerste stap van data is natuurlijk het minen van data. Hierbij wordt er zoveel mogelijk data verzameld. Diverse onderzoeken hebben aangetoond […]

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *