Explanimation laten maken de ideale stap voor jouw bedrijf?

Explanimation is een begrip waar je vast wel eens van gehoord hebt. Een explanimation is een korte video waarin een secure en eigenlijk complexe boodschap in verwerkt is op een eenvoudige en goed beeldende manier. Hierbij wordt er ook goed en optimaal gebruikt gemaakt van een perfect aantal animaties en begeleidende voice-overs.

Een explanimation is dus een korte video die gemaakt wordt met de gedachte ‘kort maar krachtig’. Het is echter ook een video waarbij de drempel om actie te ondernemen daadwerkelijk sterk verlaagt kan worden. De reden hiervan heeft alles te maken met de desbetreffende effectiviteit van een goede explanimation. De explanimation die verspreid wordt kan op diverse manieren worden verspreid. De voornaamste manier is via de online wereld en dan het platform wat de doelgroep, van het desbetreffende bedrijf, het meest gebruikt. Hierbij gaat het vaak om één of meerdere social media platforms.

Explanimation laten maken een duidelijke meerwaarde voor jouw bedrijf

Een explanimation wordt dus vaak gezien als goede strategie en duidelijke meerwaarde van een bedrijf. De extreem simpele video, dat zonder mensen gespeeld wordt maar volledig geanimeerd wordt, is zo simpel dat het duidelijkheid schept en er echt met een doel gewerkt kan worden. Dit doel wordt dan ook overgebracht naar desbetreffende kijkers. Het is dus in eigenlijk alle gevallen een goede en duidelijke meerwaarde voor een bedrijf. Dit geldt niet voor alle bedrijven maar de meeste bedrijven die niet al te ingewikkeld zijn. Een voorbeeld van een bedrijf waarbij het misschien niet van toepassing is dat is een bedrijf dat begrafenisondernemers in dienst heeft. De reden hiervan heeft alles te maken met de makkelijke en eigenlijk een beetje vrolijke uitstraling. De vrolijke uitstraling wordt dan weer gecreëerd door het vele kleurgebruik.

Explanimation laten maken voor jouw bedrijf?

Een explanimation laten maken voor jouw bedrijf is in veel gevallen de juiste optie om snel iets duidelijk te maken in een video. Een instructievideo is bijvoorbeeld een perfect voorbeeld hiervan. Een explanimation laten maken kan bij diverse bedrijven. Het voornaamste bedrijf is bijvoorbeeld een animatiebureau of een reclamebureau. Dit zijn bedrijven met, over het algemeen, genoeg kennis en ervaring hebben op het gebied van de explanimation. Een explanimation laten maken moet dus wel gebeuren door een bedrijf met een degelijk volume kennis en ervaring. Zo realiseer je een goede video waarbij overal aan gedacht is. Want hij of zij, de professional die de video voor jouw bedrijf) zal maken kijkt er niet alleen met een videobericht ook naar maar denkt aan alles hier omheen.

Meer over explanimations vind je hier!

Drone video

Drone video

Filmpjes zijn erg leuk om te maken. Het is er leuk om mooie momenten vast te leggen. Het is ook erg mooi […]

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *