Gameserver

Wat is een gameserver?

Een gameserver is een server waar je jij je eigen game op kan spelen. Heb jij bijvoorbeeld altijd al je eigen server willen hebben om samen met je vrienden te spelen. Dan kan is je eigen game server perfect voor jou. Ben jij bijvoorbeeld een grote fan van Minecraft kan je daar je eigen server voor maken en kun je samen met je vrienden op jouw server spelen. Je kan een game server gebruiken voor veel verschillende games. Dit kan variëren van Minecraft tot Call of Duty tot Counterstrike. Heb jij een spel die jij veel speelt en zou je altijd al je eigen server er van willen hebben dan zou dat mogelijk zijn. Dan kan jij bepalen wat er gebeurt en hoe want jij bent een soort van de baas van de server.

 

Je eigen server.

je eigen server hebben zou je op twee verschillende manieren kunnen doen. Je zou het kunnen laten beheren door een extern bedrijf die de server voor jou openhoudt. Je zou er ook voor kunnen kiezen om via je eigen pc een eigen game server te hosten. Als jij een goede pc hebt die dit aan kan is dit zeker een mogelijkheid. Als je het niet zeker weet kan je het beter door een extern bedrijf laten maken. Mocht je pc het niet aan kunnen zou dit lag kunnen veroorzaken en dat willen we natuurlijk niet. We willen natuurlijk dat de games soepel lopen zonder enige hapert er in.

Game servers

Verschillende opties.

Er zijn veel verschillende games waarvan je je eigen game server van kunt hebben. Heb jij een groot spel met mooie graphics zou je iets meer moeten betalen dan een spel die er iets minder uit ziet. Er zijn dus wel verschillende prijzen voor verschillende games. Je kunt daar in tegen bijna van elke spel die je je kunt bedenken een eigen game server maken.

 

Waarom een extern bedrijf laten hosten?

Als jij je eigen game server wilt is dat natuurlijk mogelijk. Om het zo makkelijk en soepel mogelijk te laten lijden is het verstandig om het door een extern bedrijf te laten doen. Als je het via een extern bedrijf doet weet je zeker dat je geen hapering krijg of dat het vertraagd is. Het zal dus altijd soepel en goed lopen. Een andere voordeel van een extern bedrijf is dat de server dan 24/7 online is. Mocht je het via je eigen pc hosten en je gaat bijvoorbeeld weg en je doet je pc uit dan gaat de server ook uit. Dit is dus niet het geval bij een extern bedrijf.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *