Reclamebord Rotterdam

Reclamebord Rotterdam

 

Heb je een eigen zaak? Dan weet jij waarschijnlijk ook wel het belang van een goed reclamebord. Maar hoe trek jij de aandacht met een reclamebord in Rotterdam en hoe kies jij dus het ideale reclamebord voor jouw zaak? Ik vertel het je!

 

Wat plaats je het best op een reclamebord?

 

Op een reclamebord kan je echt alles zetten. Je kunt je producten of diensten in de spotlights zetten of juist inspelen op het gevoel en/of de behoefte van een mogelijke klant. Dat laatste is een strategie die het meestal goed doet. Concreter gezegd kan je dus, als je een restaurant hebt, bijvoorbeeld een foto gebruiken van een heerlijk gerecht of kan je een sfeerfoto van een koppeltje in een restaurant gebruiken. Een reclamebord bestaat natuurlijk niet alleen uit een beeld, ook de tekst is belangrijk. Je bedrijfsnaam hoort hier natuurlijk altijd bij, maar welke tekst moet je nog meer op een reclamebord plaatsen?

 

Ook voor tekst is het belangrijk dat het de aandacht trekt. Daarom kan je het best je positieve punten in de spotlight zetten of kiezen voor grappige teksten. Als het bord enkel dient om te informeren, dan zal de tekst op het bord wel wat anders moeten zijn. Allereerst is het bij informerende tekst belangrijk dat je het bord stijlvol maar sober houdt en lettertypes gebruikt die bij het imago van je bedrijf passen, zoals chique letters voor een restaurant. Vermijd wel standaardlettertypes zoals Arial, Comic sans en Helvetica. Deze lettertypes worden veel te vaak gebruikt en zijn daardoor wat saai, waardoor ze ook minder aandacht trekken. Hou hier dus rekening mee!

 

Waar moet je echt op letten?

 

Houd altijd rekening met de stijl van je bedrijf als je een reclamebord laat maken. De stijl van je bedrijf moet passen bij alles: lettertypes, decoraties, kleuren, lettergroottes, enzovoort. Daarnaast is het belangrijk dat je op voorhand weet welke boodschap jij wilt meegeven en zorg ervoor dat het reclamebord op alle manieren deze boodschap uitstraalt! Daarbij moet je dus rekening houden met bovengenoemde zaken, maar ook het type reclamebord is van belang: kies je voor een glanzende plexiglas plaat of juist voor een meer speelse kartonnen achterplaat? Elk type heeft namelijk een andere uitstraling!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *