Website maken, grafisch ontwerper

Je hebt een eigen bedrijfje gestart en bent opzoek naar een goed logo voor het bedrijf, je wilt een gebruiksvriendelijke website maken waar het voor klanten makkelijk is om deze te gebruiken. In veel gevallen wordt er een reclame bureau of grafisch ontwerper ingehuurd om dit mogelijk te maken. Zij weten alles als het gaat om de huisstijl goed toepassen en de communicatie in bijvoorbeeld een folder goed tot zijn recht laten komen. Wat in zijn nadeel kan spelen is dat zij niet vaak bezig zijn met een website maken en dat kan er toe leiden dat ze dus ook niet op de hoogte zijn van de laatste nieuwtjes en kennis.

Een grafisch ontwerper kan een website maken waardoor je dit zelf niet hoeft te doen, in het geval je dit zelf wilt doen zijn er hier een paar tips en tricks waar je ervoor kunt zorgen dat er geen grafisch ontwerper aan te pas hoeft te komen. Er zijn veel bedrijven die een website hebben waar veel onnodige foutjes in het webdesign zijn, dit komt veelal doordat zij zelf een website maken zonder enige kennis over de laatste nieuwtjes en trends.

Beter webdesign

Het is goed om het webdesign creatief in te richten zodat het de aandacht trekt, je maakt tevens maar 1 keer een indruk op iemand en deze moet dan ook zo goed mogelijk zijn. Je wilt dat mensen terug blijven komen naar jouw website en hier een product bestellen.

Op veel websites zie je vaak dat er alleen het hoognodige op de website staat en kleine maar belangrijke details worden overgeslagen. Een veel voorkomend detail is de call to action, een grafisch ontwerper zorgt er altijd voor dat er een call to action staat vermeld. Je wilt namelijk dat mensen actie ondernemen op jouw website, je wilt ze aansturen om iets te doen. Dit kan zijn je inschrijven voor een nieuwsbrief of een product aanschaffen. Veel voorkomende call to actions zijn “Neem contact op!” of “Vraag hier een offerte aan”. Deze call to actions moeten op goed zichtbare plekken op de website staan om hier het maximale resultaat uit te behalen. Natuurlijk is de typografie en de huisstijl op de website niet te missen, een website maken wordt al snel ingewikkeld als je nog niet precies weet wat de huisstijl van het bedrijf is. Allereerst is het dus belangrijk om te bepalen hoe je jouw bedrijf wilt laten overkomen op de klant, dit is gelijk al het begin van een stukje binding met de potentiele klant.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *